‘Inrichting stadspark’

Het Stadspark, het Groene hart van Kampen, is in de afgelopen periode veranderd door de bouw van het nieuwe zwembad tegen de Europa allee aan. Het oude zwembad heeft inmiddels geen functie meer, al zal het inpandige vergadercentrum in gebruik blijven als onderkomen voor duikvereniging ‘De Oester’ en Sportraad Kampen. In de komende jaren zal er nog het nodige aangepast worden. De Sportraad blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen en zal zich sterk maken dat er (sportieve) mogelijkheden zijn voor ontspanning in het Stadspark.

Voor de actuele ontwikkelingen hierbij de link naar de website over het Stadspark.

Meld ze aan: Mogelijkheden voor sport voor kinderen uit de Oekraine in Kampen

Ook jullie zal het niet zijn ontgaan: de verschrikkelijke situatie waar de bevolking van Oekraïne op dit moment inzit. Veel Oekraïners zijn hun land ontvlucht en zoeken een veilig heenkomen, ook in Nederland.De gemeente Kampen is al met van alles bezig; inmiddels is er een gemeentelijk Taskforce Oekraïne en zoekt de gemeente naar (grootschalige) opvanglocaties. Met afstemming van de scholen wordt het onderwijs van de kinderen ingericht…Vele initiatieven worden in Kampen dus al uitgewerkt.

Sportraad Kampen en partners uit de sport gezondheid samen met de gemeente Kampen, willen alle sportverenigingen vragen, om mogelijkheden te onderzoeken voor de kinderen om te kunnen sporten.

Uit eerdere ervaringen blijkt dat een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal, vluchtelingen helpt om zich sneller thuis te voelen in Nederland. Het is ook een mooi middel om kennis te maken met de lokale bewoners en cultuur. Veel vluchtelingen uit een oorlogsgebied hebben traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Vaak ook hebben ze familieleden moeten achterlaten. Ze kunnen last hebben van stress, spanning, angsten en onzekerheid. Sport en bewegen geeft dan afleiding, al was het maar omdat je dan even nergens anders aan hoeft te denken en onbezorgd plezier kunt maken. Wel zal het op een zorgvuldige manier aangeboden moeten worden. Daarom zal een goede coördinatie en begeleiding belangrijk zijn.

Wij willen jullie vragen, wat er bij jullie vereniging mogelijk is en dat naar ons te mailen info@sportraadkampen.nl Sportraad Kampen heeft contact met de Taskforce Oekraïne door de gemeente opgezet, zodat we als de mogelijkheden duidelijk zijn we kunnen kijken welke kinderen of volwassenen daar gebruik van kunnen maken.

Graag zien we, voor 1 april, een reactie van jullie tegemoet of jullie een mogelijkheid hebben.

Alvast bedankt, ook namens de mensen uit Oekraïne.

Met vriendelijke groet,
Diana Klumper
Secretaris Sportraad Kampen

Meld je aan! Duurzaam in Kampen voor de Sportverenigingen: Energiescan, subsidiemogelijkheden

Hoewel de energietransitie al geruime tijd op de internationale agenda’s staat, heeft de recente prijsontwikkeling van met name gas en elektriciteit voor de benodigde extra aandacht gezorgd.Hoe we het ook wenden of keren, het vraagstuk energie zal ons voorlopig in de houdgreep houden.

Ook sportverenigingen ontkomen niet aan deze zorgen. Op de ene vereniging heeft de sterke ontwikkeling van energietarieven weinig invloed door het karakter van de sport of de reeds gerealiseerde verduurzaming, op de andere is het effect belangrijk tot zeer belangrijk. Deze laatste categorie zal een keus moeten maken de energiekosten op enige wijze beheersbaar te maken en/of de contributie te verhogen. Het is vooral deze categorie waar de Sportraad Kampen zich zorgen over maakt.

Samen met Sportservice Kampen en NOC/NSF werken we aan een bijeenkomst in Kampen waarbij alle geïnteresseerde sportverenigingen samenkomen en na een presentatie van “Duurzaam in Kampen voor de Sportverenigingen” door een energiedeskundige, de heer, Nick Verhoeven (Sport NL groen) de bij de verenigingen bestaande vragen op dit gebied kan voorleggen. Natuurlijk komen tevens aan bod de mogelijkheden om een energiescan te laten maken van uw faciliteit alsmede de bestaande subsidiemogelijkheden en bijbehorende voorwaarden.

Kom naar de Inspiratiesessie op 21 april aanstaande

Onder leiding van deze expert zullen zeker nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden en kunnen bestaande ideeën verder vorm krijgen. Deze bijeenkomst, een inspiratiesessie, zal worden gehouden op 21 april 2022 in het clubgebouw de Oester in het groene hart van Kampen.

Eigen faciliteiten versus gehuurde faciliteiten

Op het eerste oog lijkt dit energiekosten probleem alleen te spelen voor sportverenigingen met eigen faciliteiten. Dit is echter niet per definitie het geval. Ook sportverenigingen die gebruik maken van gehuurde faciliteiten zullen te maken krijgen met het fenomeen verduurzaming.

Immers, uw verhuurder moet investeren in verduurzaming om uw energiekosten beheersbaar te houden. Dit zal de verhuurder alleen willen doen indien een aanpassing van de huurprijs tot de mogelijkheden behoort. Wij willen dit heel graag met u bespreken omdat wij van mening zijn dat de sportverenigingen samen met de Sportraad Kampen, Sportservice Kampen en NCO/NSF IJsselland het verschil kunnen maken.Wij hopen van harte dat wij ook uw vereniging mogen verwelkomen op deze bijeenkomst.

Mogen wij u vragen via de volgende link: https://sportservicekampen.nl/inspiratiesessie-verduurzaming-sportaccommodatie/ aan te geven  voor 1 april of uw vereniging al dan niet gebruik wil maken van deze gelegenheid opdat wij de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Namens Sportraad Kampen,  Sportservice Kampen ,NOC/NSF IJsselland

Tonny Zweers, Voorzitter Sportraad Kampen

Pleidooi toernooi op 11 maart 2022

Sportservice Kampen organiseert in samenwerking met ons op vrijdagmiddag 11 maart een politiek sportcafé oftewel een Pleidooi Toernooi, om in sporttermen te blijven.

Tijdens het toernooi strijden de politieke partijen van Kampen om de beste pleidooien op het gebied van sporten, bewegen en gezondheid.
 
Heb jij een goede vraag voor de politieke partijen?
Je kunt hem stellen als je aanwezig bent of via de chat in de live stream. Dan kun je zelfs nog een fantastische prijs winnen.
Wanneer: Vrijdag 11 maart
Hoe laat: 16.00 – 18.00 uur
Waar: Kantine VV DOS Kampen

Update coronamaatregelen sport in Kampen

Op dinsdag 25 januari 2022 was er weer een persconferentie van de minister president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers. Voor sport was er weer goed nieuws. De aangekondigde versoepeling van de maatregelen gaan direct vandaag 26 januari 2022 vanaf 05.00 in. In deze update informeren wij u over de maatregelen die voor sport gelden en enkele andere relevante punten. 

 

De belangrijkste maatregelen voor sport en bewegen;  

Sporten binnen:   

 • Sporten binnen mag voor alle leeftijden en op ieder moment;
 • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht;
 • Vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk;
 • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten;
 • De CTB-verplichting geldt niet voor personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches, vrijwilligers, etc.;
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs;
 • Wedstrijden na 22.00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca;
 • De horecafunctie moet om 22:00 uur sluiten;
 • Sauna’s en zonnebanken mogen ook in sportscholen open, onder de geldende voorwaarden voor binnenruimtes;
 • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;

 

Specifieke aanvulling sportscholen en zwembaden 

 Voor sportscholen zoals fitness en zwembaden gelden dezelfde regels voor het ‘overige sporten binnen’, zoals hiervoor beschreven. Wel zijn er enkele aanvullende regels van kracht:

 • Uitgangspunt is de 1,5 meter afstand te borgen. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan boksen, judo, etc.;
 • 100% van de capaciteit van een zwembassin of afzonderlijke ruimte mag gebruikt worden, waarbij 1,5 meter afstand houden verplicht is;
 • Zwemles: kinderen tot 18 jaar hebben geen CTB nodig;
 • Ouders mogen bij zwemles hun kinderen helpen met omkleden en mogen geplaceerd op 1,5 meter van elkaar wachten in de zwemzaal. Zij moeten een CTB laten zien;


Buiten sporten 
  

 • Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan;
 • Voor alle binnenfaciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CTB-plicht. Mocht dit niet gehandhaafd kunnen worden is het advies om deze dan gesloten te houden;
 • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs;
 • Wedstrijden na 22.00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca;
 • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc.
 • Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines;
 • De horecafunctie moet om 22:00 uur sluiten.

 

Regels voor publiek bij sport

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

 • CTB bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder;
 • CTB bij professionele sportwedstrijden: binnen en buiten verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder;
 • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen;
 • Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. Binnen geldt een maximum van 1.250 bezoekers.

Volgende weegmoment
Het volgende weegmoment van het Kabinet van de maatregelen is over drie weken.

Het protocol verantwoord sporten 
Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere (ondersteunings)vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport

Verenigingen verbinden, verstevigen en samen werken aan oplossingen

 

Update coronamaatregelen sport en bewegen in Kampen

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van maandag 3 januari 2022, informeren wij u in deze update over de specifieke maatregelen voor sport en bewegen. De maatregelen zijn vanaf dinsdag 11 januari 2022 ingegaan. 

De belangrijkste maatregelen voor sport en bewegen

Sport voor jeugdigen tot en met 17 jaar op buitensportlocaties is toegestaan tussen 05.00 uur en 20.00 uur;

Toelichting: Voor jongeren tot en met 17 jaar wordt het vanaf dinsdag 11 januari 2022 de huidige mogelijkheid om te sporten tot 17.00 uur op buitensportlocaties verruimd tot 20.00 uur.

Ook tijdens de huidige lockdown zijn gezien het belang dat het Kabinet hecht aan sport in het kader van gezondheid en welzijn buitensportlocaties tussen 05.00-17.00 uur geopend. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de groepsvorming buiten. Dit betekent dat maximaal twee personen van 18 jaar en ouder hier kunnen sporten (exclusief trainer).

Voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar geldt hier een afwijkend regime, voor hen geldt immers geen maximale groepsgrootte voor het beoefenen van sport buiten. Ook hoeven zij tijdens sportbeoefening geen 1,5 meter afstand te houden, maar mogen geen wedstrijden en competitie buiten eigen clubverband spelen. Onder dezelfde voorwaarden is het vanaf 11 januari 2022 toegestaan voor jeugdigen tot en met 17 jaar op buitensportlocaties tot 20.00 uur te sporten, waarmee het voor hen mogelijk wordt om in de vooravond te trainen.

Lichamelijke Opvoeding (“gym”): ook de (externe) binnensportlocaties kunnen weer open voor het (bewegings-)onderwijs, op voorwaarde dat het onderdeel uitmaakt van het curriculum;

Schoolzwemmen en “natte gymlessen”: deze vallen eveneens binnen het onderwijscurriculum en zijn dus ook vanaf 10 januari 2022 weer toegestaan. Zwembaden mogen voor dat doel dus opengesteld worden.

Volgende persconferentie

Op vrijdag 14 januari is de volgende persconferentie en komt het kabinet met een heroverweging van de geldende maatregelen. Uiteraard zullen wij u informeren over de gevolgen die dat mogelijk voor (lokaal) sport en bewegen heeft.

Het protocol verantwoord sporten

Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen

Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere (ondersteunings)vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport

We wensen u namens Sportraad Kampen goede feestdagen en een gezond, sportief en vooral veerkrachtig Nieuwjaar!

Sportraad Kampen verbindt en verstevigt sportverenigingen. Meer dan ooit missen verenigingen en hun leden nu die verbinding. Juist nu is het zaak vooruit te blijven kijken, met een beter 2022 voor ogen, waar sport weer beleefd kan worden, van recreatief tot competitief. Met blije sporters, gemotiveerde vrijwilligers en tevreden bestuursleden. Nog even een pas op de plaats, maar hou allen die ambities vast. De velden zullen weer groen worden, banen en zalen zullen weer open gaan … Voor een sportief Kampen, een gezonde leefstijl en mooie sportprestaties.

We wensen u namens Sportraad Kampen goede feestdagen en een gezond, sportief en vooral veerkrachtig Nieuwjaar!

Coronamaatregelen update 18 december

Naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van zaterdag 18 december, informeren wij u in deze update over de specifieke maatregelen voor sport en bewegen. De maatregelen zijn per direct ingegaan en lopen in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022.

De belangrijkste maatregelen voor sport en bewegen;


Algemeen geldt dat binnensportlocaties gesloten zijn. Buitensportlocaties mogen open zijn tussen 05:00 en 17:00 uur.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 05:00 en 17:00 uur

 • Volwassenen van 18 jaar: sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
 • Kinderen tot en met 17 jaar: trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

 

Wat zijn sportlocaties?

 • Sportlocaties zijn plekken die redelijkerwijs bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan, een klimhal of een golfbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg. Bij twijfel bepaalt de gemeente/handhaving of een plek een sportlocatie is.

 

Sporten buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

 • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17:00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente (zoals op Cruyff- en Krajicek playgrounds).

 

Publiek

 • Er is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport en professionele sport.
 • Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs.

 

Uitzondering topsport

 • Uitzondering op het sluiten van sportlocaties zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.

 

Wie bepaalt wat topsporters zijn?

 • In overleg met NOC*NSF en de KNVB is een uitzondering gemaakt voor alle topsporters met een status, topsportcompetities en voetballers uit de Eredivisie en eerste divisie. Het gaat om een selecte groep van ongeveer 1000 voetballers en ongeveer 5000 topsporters uit overige sporten.

 

Sportkantines

 • Sportkantines zijn gesloten.
 • Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

 

Zwemles

 • Zwemlessen voor A, B of C-diploma tot 17:00 uur zijn toegestaan.
 • Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.
 • Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien.
 • Er zijn geen ouders en begeleiders als publiek aanwezig.
 • Ook bij het zwemmen gelden de basisregels.

 

Financiële regelingen

In de vorige update informeerden wij u al over de verschillende financiële regelingen. Gelet op de verdere beperkingen zal daarmee ook in de verschillende financiële regelingen rekening worden gehouden. Zodra de regelingen gereed zijn zullen wij u daarover informeren.

Het protocol verantwoord sporten

Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.


Veel gestelde vragen

Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie

Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere (ondersteunings)vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport

 

Subsidieregeling tegemoetkoming kosten controle coronatoegang

Graag brengen we jullie op de hoogte van een nieuwe subsidieregeling waarmee de gemeente Kampen jullie tegemoet wil komen in de kosten van de controle van coronatoegangsbewijzen in jullie vereniging/organisatie. In eerdere communicatie hebben we gezegd dat de gemeente jullie wil ondersteunen en hulp wil bieden bij het uitvoeren van deze maatregel. Deze regeling geeft hier handen en voeten aan.

De subsidieregeling

Op verzoek van vertegenwoordigers van jullie organisaties en met voorbeelden vanuit onze regio hebben we deze subsidieregeling voor Kampen ontwikkeld. De regeling zorgt ervoor dat verenigingen/organisaties een incidentele bijdrage van maximaal € 500 kunnen aanvragen ter ondersteuning van de extra inspanningen die jullie moeten doen voor de controle op coronatoegangsbewijzen. Per organisatie kan dit bedrag worden aangevraagd voor gemaakte kosten in de periode tussen 22 september en 31 december 2021.

Voor de uitvoering van deze subsidieregeling is in Kampen een budget van € 90.000 beschikbaar. Dit geld is een incidentele bijdrage voor de CTB-controles van de minister van Justitie en Veiligheid aan veiligheidsregio’s. Gemeenten in de Veiligheidsregio IJsselland werken de regeling verder zelf uit.

 

Aanvragen subsidie

Meer informatie en het aanvraagformulier is vanaf donderdag 9 december vanaf 12.00 uur te vinden op de website:www.kampen.nl/subsidiectb.

De aanvragen kunnen tot en met vrijdag 31 december ingediend worden via dit mailadres (anderhalvemeter@kampen.nl) . Alleen via dit mailadres, want alleen zo kunnen we de volgorde van binnenkomst vaststellen!  Zorg ervoor dat je in de onderwerp regel aangeeft voor welke sector je aanvraagt, zoals in deze mail, dan komt je aanvraag bij de juiste persoon terecht!

Met vragen kunnen jullie uiteraard contact opnemen met ons. We vertrouwen erop jullie hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd en zien jullie aanvragen graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens het Anderhalvemeter-adviesteam,
Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport

Sport en Coronavirus

Op vrijdagavond 26 november 2021 was er wederom een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn nieuwe maatregelen afgekondigd met vergaande consequenties, ook voor sport- en beweegaanbieders zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs. De maatregelen zijn vandaag, op zondag 28 november 2021 om 05.00 uur, ingegaan. In deze update informeren wij u over de maatregelen die voor sport gelden en enkele andere relevante punten.

De belangrijkste maatregelen voor sport;

 • De maatregelen van 13 november blijven gehandhaafd;
 • Er geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur;
 • Individueel buiten sporten in de openbare ruimte na 17.00 uur is gewoon mogelijk;
 • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Op de 1,5 meter verplichting zijn uitzonderingen.
 • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan;
 • Topsporters (zoals die sinds medio december 2020 zijn gecommuniceerd) mogen wel trainen en wedstrijden spelen na 17.00 uur. Zonder publiek;
 • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar;
 • Bij verplaatsing binnen een locatie waar een CTB geldt, is het dragen van een mondkapje verplicht. De 1,5 meter afstand geldt te allen tijde (hiervoor gelden uitzonderingen. Zie link onderaan dit schrijven), zoals in de sportkantines. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn;
 • Zwembaden: houd 1,5 meter afstand. Hierdoor kunnen minder mensen binnen zijn (100% van de 1,5 metercapaciteit kan gebruikt worden of 1 persoon per 5 m2;
 • Zwembaden zijn dicht tussen 17.00 en 05.00, ook voor zwemles.

  

Financieel

Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat de eerdere ingezette regelingen om de financiële consequenties van deze COVID-19 maatregelen te compenseren, weer gebruikt zullen worden. Tijdens de persconferentie vertelde demissionair premier Mark Rutte dat dit vooralsnog geldt tot het eind van dit jaar. Het gaat daarbij onder andere om de TASO (sportverenigingen) TVS (gemeenten voor kwijtschelding huur) en SPUK IJZ (ijsbanen, zwembaden). Hiervoor is 35 miljoen beschikbaar. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Het protocol verantwoord sporten

Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen

Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie

Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere (ondersteunings)vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport
Gemeente Kampen

Contactgegevens

Sportraad Kampen

Contactadres:
IJsselzicht 9
8261 JJ Kampen

Bezoekadres:
Vloeddijk 79
(gebouw stichting welzijn)
8261 GE Kampen

T: 0681720748
E: info@sportraadkampen.nl
W: www.sportraadkampen.nl