Beste sportbestuurder,

Afgelopen maandag 8 maart was er weer een persconferentie van de minister president. Ook nu weer met een aantal kleine stapjes voorwaarts qua sportmogelijkheden. Over deze en andere relevante maatregelen meer in deze update.

Kleine aanpassingen van maatregelen
Per dinsdag 16 maart gelden de volgende aanpassingen op de bestaande maatregelen:

 • Zwemles is mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar, zodat zij hun A-, B- of C-diploma kunnen halen. Hiervoor heeft de zwembadbranche het al bestaande protocol aangepast;
 • Schoolzwemmen is toegestaan mits het doel zwemlessen is. Natte gymlessen zijn niet toegestaan;
 • In aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden voor jongvolwassenen t/m 26 jaar, is het voor iedereen vanaf 27 jaar onder voorwaarden toegestaan om in georganiseerd verband op een buitensportaccommodatie, of bij sportactiviteiten die door of met goedkeuring van ons georganiseerd zijn in de openbare ruimte, in een groepsgrootte van maximaal vier personen op 1,5 meter afstand te sporten.

Bestaande maatregelen
Sinds 15 december is Nederland in een strenge lockdown. Om contacten te beperken zijn ook voor de sport maatregelen genomen. Hieronder treft u deze belangrijke bestaande maatregelen op een rij:

 • Kinderen en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten sporten in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.
 • Buiten sporten voor iedereen vanaf 27 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is en in een groepsgrootte van maximaal vierpersonen.
 • Groepslessen buiten mogen niet.
 • In binnenruimtes sporten mag niet (met uitzondering van het onderwijs).
 • Sportscholen zijn dicht.
 • Wedstrijden zijn verboden.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.


Sporten in de openbare ruimte/op sportterreinen
Mochten er binnensportaanbieders zijn die de behoefte hebben om buiten te sporten, dan kunnen zij een e-mail sturen naar huursportzaal@kampen.nl.

Het protocol verantwoord sporten 
Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport