Ook jullie zal het niet zijn ontgaan: de verschrikkelijke situatie waar de bevolking van Oekraïne op dit moment inzit. Veel Oekraïners zijn hun land ontvlucht en zoeken een veilig heenkomen, ook in Nederland.De gemeente Kampen is al met van alles bezig; inmiddels is er een gemeentelijk Taskforce Oekraïne en zoekt de gemeente naar (grootschalige) opvanglocaties. Met afstemming van de scholen wordt het onderwijs van de kinderen ingericht…Vele initiatieven worden in Kampen dus al uitgewerkt.

Sportraad Kampen en partners uit de sport gezondheid samen met de gemeente Kampen, willen alle sportverenigingen vragen, om mogelijkheden te onderzoeken voor de kinderen om te kunnen sporten.

Uit eerdere ervaringen blijkt dat een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal, vluchtelingen helpt om zich sneller thuis te voelen in Nederland. Het is ook een mooi middel om kennis te maken met de lokale bewoners en cultuur. Veel vluchtelingen uit een oorlogsgebied hebben traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Vaak ook hebben ze familieleden moeten achterlaten. Ze kunnen last hebben van stress, spanning, angsten en onzekerheid. Sport en bewegen geeft dan afleiding, al was het maar omdat je dan even nergens anders aan hoeft te denken en onbezorgd plezier kunt maken. Wel zal het op een zorgvuldige manier aangeboden moeten worden. Daarom zal een goede coördinatie en begeleiding belangrijk zijn.

Wij willen jullie vragen, wat er bij jullie vereniging mogelijk is en dat naar ons te mailen info@sportraadkampen.nl Sportraad Kampen heeft contact met de Taskforce Oekraïne door de gemeente opgezet, zodat we als de mogelijkheden duidelijk zijn we kunnen kijken welke kinderen of volwassenen daar gebruik van kunnen maken.

Graag zien we, voor 1 april, een reactie van jullie tegemoet of jullie een mogelijkheid hebben.

Alvast bedankt, ook namens de mensen uit Oekraïne.

Met vriendelijke groet,
Diana Klumper
Secretaris Sportraad Kampen